Feel Real

Simone

"Whatever your insight feels is right, do it -
even if the whole world says it is wrong, it is not wrong.
Live according to your own light,
not according to the light of others."
Osho

Simone

Mijn naam is Simone (1965), ik ben oorspronkelijk Amsterdamse,
maar woon nu samen met m'n kinderen, in een dorpje net buiten de stad.

Na een turbulent leven van intens zoeken naar waarheid en vervulling, (in liefde, drugs, reizen, vele therapievormen, studies, trainingen, kinderen & Verlichte meesters), weet ik inmiddels
waar ik het antwoord vinden kan..., namelijk in de stilte die voorafgaat
aan iedere gedachte.

Echter, om te kunnen komen tot een volledige acceptatie van
dat wat er NU is, ongeacht of dat wel of niet bevalt, vraagt om een vorm
van loslaten & overgave, die, wanneer je een sterke wil hebt, niet altijd even makkelijk te realiseren is. Aangezien ik altijd heb gekozen voor de moeilijkste weg, voelt het onwennig om niet langer te vechten.
Toch komt er langzaam maar zeker steeds meer rust & acceptatie
van hoe de dingen nu zijn, in mezelf en in het leven.

H.S.P.: hoogsensitief persoon

Vanaf mijn jeugd heb ik altijd het gevoel gehad dat ik 'anders' was. Sinds 2003 weet ik dat daar een naam voor is, nl.: "hooggevoelig" (oftewel H.S.P., High Sensitive Person). Het vele lezen over dit onderwerp en het volgen van een speciaal daarop afgestemde training, heeft er toe bijgedragen dat ik mezelf beter heb leren begrijpen en accepteren.

Wat is hooggevoelig of H.S.P.?


"Volgens de door psychologe Elaine Aron ontwikkelde theorie, is een hoogsensitief persoon (highly sensitive person), afgekort HSP, een persoon die een gevoeliger zenuwstelsel heeft dan gemiddeld. In het Nederlands wordt 'highly sensitive' soms vertaald als "hoog sensitief", maar vaker als "hooggevoelig". Volgens deze theorie zijn HSP’s gevoeliger voor het opnemen van indrukken via hun zintuigen, nemen zij subtieler nuances waar. Het subtieler waarnemen van nuances is bijvoorbeeld terug te zien in het snel doorhebben of beïnvloed worden door emoties van anderen, maar ook in het intenser genieten van geuren, smaken en geluiden. Een HSP kan ook snel ontroerd raken, bijvoorbeeld door kunst en muziek. Daarentegen kunnen HSP's ook last hebben van te veel prikkels. Deze overprikkeling kan bijvoorbeeld ontstaan door het te lang aanwezig zijn in het gezelschap van te veel of te drukke mensen, maar ook door fel licht of hard geluid. Tekort aan slaap of zonlicht of het hebben van honger kunnen een negatief effect hebben op de stemming van een HSP. Als een HSP zichzelf in dit opzicht nog niet begrijpt, kan hij door de nadelen van deze eigenschap (vaak langdurige overprikkeling) soms last krijgen van een depressie. Mensen die zich kunnen vinden in de omschrijving HSP hebben vaak het gevoel anders te zijn dan anderen. Daardoor kunnen HSP's onterecht het gevoel krijgen dat er iets aan hen mankeert. Volgens Elaine Aron is 15 tot 20 procent van de mensen hooggevoelig. Ook in de dierenwereld lijkt een vergelijkbaar percentage van de individuen hooggevoelig te zijn. Deze dieren zouden door hun hooggevoeligheid gevaar eerder opmerken en daardoor bijdragen tot het behoud van de soort."

(Bron: Wikipedia)keep calm© Feel Real